Markfiske har de siste årene hatt en betydelig utvikling, og med dagens utstyr og kunnskap er det mange metoder som kan benyttes. Den største forskjellen er nok likevel at markfiske generelt har blitt et mye mer aktivt fiske. Og med en rivende utvikling på utstyrsfronten er markfiske i dag et fiske etter både flere arter og på steder man tidligere så på som ufiskbare og ruslet forbi.

 

Generelt kan man si at markfiske er det omvendte fiske av fluefiskerens imitasjonsfiske. Ved markfiske gjelder det i utgangspunktet å tilpasse mark og fiskemetoder slik at man presenterer et agn som skiller seg ut i forhold til alt annet som ser og oppfører seg likt. Rett og slett en godbit fisken nødig lar gå i fra seg. Marken er og blir ekte, det innebærer naturlig lukt, smak og bevegelse i motsetting til mye annet på markedet. Mark stimulerer faktisk smaks- og luktesansen hos fisken, to sanser som hos flere arter er de viktigste.

 

På disse sidene får du tips om ulike fiskemetoder med mark og hvordan disse best kan utnyttes. Det praktiske fisket må du imidlertid stå for selv. Skitt fiske!

 

11

mar

2013

Duppfiske

Duppfiske er mer enn en nybegynnermetode eller en metode for barn, og er faktisk en av de mest effektive fiskemetodene som finnes, også når man skal fiske ørret.
12