Markfiske har de siste årene hatt en betydelig utvikling, og med dagens utstyr og kunnskap er det mange metoder som kan benyttes. Den største forskjellen er nok likevel at markfiske generelt har blitt et mye mer aktivt fiske. Og med en rivende utvikling på utstyrsfronten er markfiske i dag et fiske etter både flere arter og på steder man tidligere så på som ufiskbare og ruslet forbi.

 

Generelt kan man si at markfiske er det omvendte fiske av fluefiskerens imitasjonsfiske. Ved markfiske gjelder det i utgangspunktet å tilpasse mark og fiskemetoder slik at man presenterer et agn som skiller seg ut i forhold til alt annet som ser og oppfører seg likt. Rett og slett en godbit fisken nødig lar gå i fra seg. Marken er og blir ekte, det innebærer naturlig lukt, smak og bevegelse i motsetting til mye annet på markedet. Mark stimulerer faktisk smaks- og luktesansen hos fisken, to sanser som hos flere arter er de viktigste.

 

På disse sidene får du tips om ulike fiskemetoder med mark og hvordan disse best kan utnyttes. Det praktiske fisket må du imidlertid stå for selv. Skitt fiske!

 

30

mai

2013

Ørretjakt i Østmarka Naturreservat!

Kanotur med smak av fisk og villmark...

Fredagen kom, og jeg tok seg selv i å stirre mye ut på finværet denne dagen. Jobben måtte bare finne seg i at ting gikk på et lavere gir i dag. Det som virkelig sto i ...

14

mar

2013

Marktips

Når du skal fiske med mark, bør du som både slukfiskere og fluefiskere gjør, ta noen veloverveide valg både før og under fisket. 

13

mar

2013

Bunnfiske

Det mest optimale fisket er som regel når det er vakaktivitet og fisken virker å være på hugget. Men slike dager er, sesongen sett under ett, i mindretall.

13

mar

2013

Elvefiske

Fiske i strømmende vann er spennende, og en avveksling fra det å fiske i stille vann. I Oslomarka finnes det muligheter for elv- og bekkefiske flere steder.

13

mar

2013

Frilinefiske

Skal du overliste ørreten når den er inaktiv, sky og lettskremt eller opphengt i kun en type mat, bør marken fiskes freestyle.

13

mar

2013

Harvefiske

Det blir raskt mørkere utover høsten, og mørket gjelder det å utnytte. Dette er tiden da de virkelig store ørretene kommer inn mot land.

12