Som med alt innen fiske er det veldig mye å velge mellom, så også med fluefiske. Det kan også være mye ny terminologi som man heller ikke skjønner så mye av. Tips fra venner og bekjente eller råd man får fra diverse forum kan være vel og bra, men man oppdager fort at rådene blir mange og så forskjellige at det kan går litt rundt for en som er i startgropen på sitt fluefiske eventyr. Så hva skal man velge?


Jeg prøver på disse sidene og guide gjennom jungelen av utstyr. Noe du lurer på som du ikke finner her. Send meg gjerne en mail så skal jeg prøve å gi et fornuftig svar.

5

des

2012

Flueline og fortom

Råd og tips

Etter kjøp av stang og snelle kommer kanskje det vanskeligste valget,  nemlig hvilket snøre du bør ha. Dersom du spør 10 fluefiskere får du høyst ...

26

nov

2012

Vadebukser & vadesko

Hva bør jeg velge?

Man kan vel strengt tatt klare seg uten vadere i marka, men det kan bli både en kald og våt opplevelse der du sniker deg rundt på myra.

11

jun

2012

Fluesnelle

Her er det mye å velge mellom i utseende, størrelse, bremsesystemer, spoletyper osv. så hva bør jeg se etter når jeg skal kjøpe fluesnelle?

11

jun

2012

Fluestang

Hva bør jeg velge?

Dagens fluestenger er generelt sett delt opp i klasser fra klasse (#) 0 og oppover. Jo lavere tall på stangens klasse jo lettere snøre og mindre/lettere fluer brukes. I tillegg har ...