Du har kjøpt stang, snelle og kanskje litt mer utstyr enn strengt tatt nødvendig. Kastingen går sånn passe og du føler deg mer enn klar nok til din første tur i marka med fluestang, men hva gjør du nå?

Det er ingen fasit på hvordan man fisker men jeg prøver på disse sidene og lage artikler med gode generelle fisketips og litt mer spesifikt mot de forskjellige klekkingene man opplever i marka.


Er det noe du lurer på som du føler mangler her, send meg gjerne en
mail.

30

aug

2013

Høstfiske

Det nærmer seg slutten.

Når forumet fylles av harve rapporter, markerer det starten på kanskje den beste og mest bittersøte perioden av markasesongen.

31

jul

2013

Sommerfiske

Sommerferien i marka?

Når vulgataen er ferdig klekket en gang i slutten av juni tar de fleste seg en lang pause fra fiske i marka. Vannet er for varmt og fisken vaker ikke. Er det virkelig så dårlig?

13

jun

2013

vulgata fiske

Er det virkelig så lett?

Innsjøduskgjelledøgnflue, Innsjøsand- døgnflue, Ephemera vulgata. Vår desidert største stillevanns døgnflue er på grunn av størrelsen ...

27

mai

2013

Leptofiske i marka

Til glede og besvær

Spissgjelledøgnfluene (Leptophlebiidae), Leptophlebia marginata og vespertina (stor og liten myrdøgnflue) er de to "vanligste" døgnfluene du finner i Oslomarka. Et par uker ...

8

mai

2013

Fjærmygg fiske

Må det være så vanskelig?

Rett etter isgang starter fjærmygg fiske i marka. Små fluer, fisk som ikke helt er på hugget etter en lang mørk vinter. Kanskje det mest værutsatte fiske vi kommer ...

11

jun

2012

Komme i gang

Hva gjør jeg nå?

Etter utstyrskjøp og endel kastetrening er du endelig klar for dine første turer i marka. Første spørsmål er som regel hvor du skal dra?