Fiskeplasser

Guide over "fiske-vald" i Akerselva.
Hentet fra OFAs diskusjonsforum:1) Nedenfor midten av Grünerbrua. Fisk i dyprenna, men fisken tar som regel på kanten av renna, hvor det ligger en flat stein i elva.


2) I strykene mellom Grûnerbrua og trebrua v/ Blå, stopper fisken ofte på høy vannstand. Er det liten vannstand er det bare ett sted fisken stopper (ved gelenderet 50 m overfor Blå).


3) Under trebrua v/ Blå (her står det nesten bestandig fisk, men er knotete å fiske her)


4) Svingen nedenfor trebrua er et fint sted hvor fisken ofte stopper etter å ha forsert stryket nedenfor. Anbefales på høy vannstand.


5) Stryket på oversiden av jern/betongbrua har en kulp som det ofte står fisk i. Stryket på nedsiden av denne brua, anbefales bare på høy vannstand, da fisken går på elva.


6) Flate strekker; De flate strekkene overfor Ankerbrua er der jeg har fått mest fisk i hele elva (Flue). Mange fisker på nedsiden av Ankerbrua i dyphølen, - og får fisk der.


7) Nedsiden av Ankerbrua. I svingen nedenfor Ankerbrua (100 m) stopper mye oppgangsfisk, nær sagt uansett vannstand. Bra sted!


8) Kulpen på nedsiden av Nybrua kan være bra.


9) Ved Eika; Overfor trammen, stopper også en god del fisk til tider.

Anbefaler deg at du tar med deg polariod briller og går deg en tur på morgenen og spotter fisk, før du fisker strekningen. Det er ofte mest effektivt å fiske på fisk du ser i elva, og ikke minst spennende!