Publisert den 19. juni 2014

Storfisker`n 2014

Husk storfiskkonkurransen!

Det konkurreres om årets største fisk fra marka i 6 ulike klasser;

Størst ørret

Størst ørret på flue

Størst abbor

Størst røye

Størst gjedde

Åpen klasse


Konkurranseregler;

Sesong 01.04-14 til 31.03.15. Fisken må være fanget i Oslomarka (OFA-vann) på lovlig redskap. Komplett innmelding senest 14 dager etter fangst. Fisken må registreres via Fangstrapporter

 

Send i tillegg et påmeldingsvarsel til dag@ofa.no (viktig). Fangstdata må inneholde minst ett skikkelig bilde, fangststed, dato, vekt, fiskemetode, agn, og navn på fisker med kontaktinfo.

Husk størstemålet på gjedde (70cm). I gjeddeklassen teller kun lengde og ikke vekt.

 

Lederfisken i hver klasse premieres 14 dager etter sesongslutt.

 

Konkurransen oppdateres gjennom sesongen. Fangstrapportlink til lederfisken i hver klasse legges i kolonnen til høyre på forsiden.

  

Lykke til! 

 

 

Kommentarer (4)Antall visninger (8244)

Forfatter: Dag Øivind Ingierd

Kategorier: Nyheter fra administrasjonen, Artikler

Nøkkelord:

4 kommentarer på artikkelen "Storfisker`n 2014"

0
0

Jon Arne Tomter

02.04.2014 19:38

Når dere oppfordrer til fangst av trofefisk, synes jeg det vil være lurt å legge opp reglene slik at man fint kan delta i konkurransen uten å behøve å avlive fisken. Det er mulig det er tenkt at dette skal være mulig, men så vidt jeg kan se går ikke dette frem av omtalen. Dette bør understrekes når dere annonserer og omtaler konkurransen.

Forøvrig skjønner jeg ikke hvorfor man oppfordrer til å måle lengden på fisken i stedet for å veie den hvis den skal settes tilbake. Særlig hvis du er alene er det mye lettere å veie fisken i håven enn å holde den og måle lengden på den uten å legge den på bakken - noe som kan skade både slimlag og øyne.

Mulig det er noe jeg har misforstått, men da ville det vært fint om dere forklarer bakgrunnen for disse standpunktene. Forøvrig gjør dere en kjempeinnsats. Takk!

Mvh Jon Arne Tomter


0
0

Dag Øivind Ingierd

07.04.2014 08:47

Hei!

Man kan fint delta, selv om man slipper fisken ut igjen.

Når det gjelder gjedde så er det størstemål på 70cm i fiskereglene, og det er praktisk å forholde seg til lengde her. Ellers er det også mer vanlig å måle lengde på størst gjedde i fiskekonkurranser.


0
0

Erlend Søby

27.05.2014 14:26

hvordan bedømmes den åpne klassen? Er det % av gjeldende norges-rekord eller en skjønnsmessig vurdering av hva som er "normalt" i marka?


0
0

Dag Øivind Ingierd

21.06.2014 19:09

Hei!

Vi kjører skjønnsmessig vurdering. Ser ut til at den åpne klassen løser seg greit i år.. For en fisk! (Les: En "stor" stingsild når ikke helt opp der lengre..)

Vennligst logg inn eller registrer for å legge til kommentarer.