26

nov

2012

Vadebukser & vadesko

Hva bør jeg velge?

Man kan vel strengt tatt klare seg uten vadere i marka, men det kan bli både en kald og våt opplevelse der du sniker deg rundt på myra.

21

nov

2012

OFA Supersedge

Trichoptera på 2 minutter

Når sommeren kommer til marka dukker Trichoptera/vårfluene opp. Det finnes i underkant av 200 vårfluearter her til lands så imitasjoner bindes stort sett etter størrelse og farge som er vanligst.

20

nov

2012

OFA Superpuppan

Vårfluepuppe til all slags bruk

Etter at vulgata festen er over i marka går vi inn i en periode som kan være vanskelig. Uten stabile klekkinger av noe slag går ørreten over på alt mulig den kan finne. De fleste fiskere forsvinner fra marka, men det er fortsatt muligheter for godt fiske hvis man ...

19

nov

2012

OFA Ephemera vulgata spinner

Innsjøsanddøgnflue død eller døende

Hvis tørrfluefiske i marka noen gang er lett må det være under vulgata spinnerfallet. Etter parringsakten dør hannen og blir et stort og ekstremt lett bytte for ørreten. Hunnene legger egg og følger etter.

16

nov

2012

OFA Ephemera vulgata dun

Innsjøsanddøgnflue parachute dun

Når du ser skremmende store døgnfluer seile bortover vannflaten en gang i juni er det tid for fiske med imitasjoner av den mest kjente døgnfluene i marka. Vi snakker om vulgata til glede og frustrasjon.
12