Publisert den 2. mai 2017

Isstatus i Nordmarka


Mens det har vært isfritt i Østmarka en stund, er våren litt treigere i Nordmarka. Det var like før isen på Langvann og Elvann slapp taket i påsken, men så kom vinteren tilbake for fullt. Det kom en del snø, og på nettene har kvikksølvet krøpet godt under null. Der isen hadde begynt å sprekke opp og slippe ved land, frøs det på igjen. Nå har endelig varmen så smått begynt å komme tilbake, så nå går det fort!

Her er en liten rapport fra noen utvalgte vann i Nordmarka:


Langvann

Her gikk isen i går og i dag. Det var store, åpne partier i går, og da var også de første fiskerne på plass. Isen ligger igjen i nordenden, og dette er helt vanlig. Fullt mulig å fiske fra smalet og sørover. Langvann har vært tappet helt ned i vinter, og fylles nå opp igjen. Dette gjør at det er lett å bevege seg rundt store deler av vannet.

Jeg tok et bilde i dag, men her har teknologien svikta. Bildet under er fra i går.


Elvann

Her går isen gjerne noen dager senere enn på Langvann. Det er store, åpne partier rundt øyene og ved demningen. Den lille pollen mellom Langvann og Elvann har vært åpen en stund.


Nordvann og Trehørningen

Her begynner isen å slå sprekker i smalet. Det var like store åpne partier før påske, men etter kuldeperioden var alt frosset til igjen. Normalt går disse vannene ca. en uke etter Langvann. Jeg var selv ute på isen på Trehørningen i går, men det var nok siste turen utpå for i år.


Måsjøene

Omtrent det samme som for Nordvann og Trehørningen. Med 20 grader mot helgen er det jo lov å håpe at isen forsvinner i løpet av helgen.


Sentrale områder

I området Bjørnsjøen/Fyllingene ligger isen fremdeles, men det begynner å tære også her. Tipper det for alvor skjer noe til helgen. Det er store råker i de store vanna som er fullt fiskbare. Vak er observert!


Det kommer en egen rapport fra området rundt Åklungene i morgen kveld. Her er det like før nå! Ellers er det isfritt i Bogstadvannet


Kommentarer (0)Antall visninger (3340)

Forfatter: Harald Oterholt

Kategorier: Forside - Rubrikker

Nøkkelord:

Vennligst logg inn eller registrer for å legge til kommentarer.