Publisert den 4. oktober 2016

Med fluestang på tørrfluefiske i oktober

Startet høstferien lørdag 1. oktober med en dagstur til Rottungen - Nordmarka øst. Dette er et greit vann å komme seg til med utgangspunkt Hammeren i Maridalen.

Vannet har en grei bestand med ørret, og vi erfarte at den er i god kondisjon med delikat rødfarge i kjøttet. Ypperlig matfisk.

Vi startet tidlig, og var allerede i halvti-tiden ved vannet. Det var allerede god vakaktivitet med ørret som gikk å plukket mygg og annet "snacks" langs bredden.

Høstørret på liten foammaur, krok str. #17
 

Ørreten svømte i  faste ruter og det var lett å forutse hvor neste vak ville skje. Utfordringen er jo som så alt for ofte at ørreten ofte velger de vanskeligste stedene for baksleng når den er på matsøk. Mye skog og tett vegetasjon gjorde kasting utfordrende.

Fast fisk – lykken er fullkommen.
 

Vi opplevde at ørreten holdt seg de stille partiene av vannet som lå i le av vinden. At solen ikke skinte på disse partiene så ikke ut til å påvirke vakaktiviteten, heller tvert i mot. Vi spottet få vak i de solfylte vikene. Her stod vinden mere på.

Høstørret fra Rottungen.
 

Vi endte opp med to ørreter hver - total 4 ørreter, alle tatt på små mygg- og maurimitasjoner. Det er ennå ikke for sent. Med litt innsats kan man ennå rekke mange fine fiskeopplevelser i åpent vann før isen legger seg.

Det går mot vinter – lite aktivitet i maurtuene.
 

Nå på høsten er det tynn fortomsspiss som gjelder. Man må gjerne ned i 6x eller 7x for ikke å skremme ørreten, helst to ganger stanglengden eller lengre i fortomslengde. Av imitasjoner så er det små mygg, biller og maur som gjelder, eventuelt lett dressede «høst-daddys».

Små imitasjoner som gjelder.

Høstsol over Rottungen – stille partier og vakende fisk.

Ørret fra Rottungen. God kondisjon og delikat kjøttfarge.

Kaffekos mens vi venter.

I tillegg til dette så er det tålmodighet som gjelder. Det tar tid å lete vakende fisk, samt lese knekke "rutekoden", men jøye meg så morsomt det er når man knekker koden og lykkes.

 

Det er ennå tid - ut og fisk.

 

SRO

Kommentarer (0)Antall visninger (6334)

Forfatter: Magnus Nilsson

Kategorier: Artikler

Nøkkelord:

Vennligst logg inn eller registrer for å legge til kommentarer.