Publisert den 18. januar 2014

Vinter igjen

Etter mildperioden rakk såvidt overvannet å fryse til, før snøen kom og la seg som et isolerende dekke. Fiskeisen i Nordmarka regnes nå som grei de fleste plasser. Men vær litt obs kloss langs land hvor den fortsatt kan være overraskende tynn. Flere steder er det mulig å tråkke rett gjennom på vei ut. Osene har også gått uvanlig store til januar å være, så hold avstand til dem nå som det ligger snø over. Utpå vannene har isen derimot vært gode 25-35cm. 

 

Den tunge snøen presser isen ned og dermed kommer det mye vann opp, så det er stedvis mye overvann under snøen! Man må ha høye vanntette støvler for å gå på isen nå, og helst truger i tillegg(oppdatert 2.2.14)

 

Tålmodighet og varme klær er nøkkelord for å få fisk på denne tida. Snømengde fredag opptil 30 cm. Vær fortsatt svært forsiktig på Sandungene (særlig Store) og Hakkloa.

Røya er nå for lengst ferdig med gytingen, og det merkes på færre fisk med gytedrakt på de typiske varpene (se røyevarpene markert i fiskekartboka). De gyterøyene som fortsatt dukker opp er også blassere i fargene. Innslaget av blankrøye på gytevarpene er omtrent som før jul. Utover vinteren kan det være lurt å prøve litt andre plasser enn før jul. Utenfor markerte odder, rundt skjær/øyer eller trange sund er som regel gode valg. Her biter det også oftere ørret. Røyeblinken tar fortsatt en og annen fisk, særlig tidlig og sent på dagen, men finfiske med mormyskha er generelt bedre nå etter gyteperioden (om været tillater det).

 

PS: I Østmarka fikk den første isen gjennomgå temmelig hardt i mildperioden, og det rakk ikke å fryse til så mye før snøen kom. Fikk melding i dag fra fiskeoppsynet på Nøklevann og der betegnes isen som stedvis farlig, lørdag 18.01.

Kommentarer (0)Antall visninger (6437)

Forfatter: Dag Øivind Ingierd

Kategorier: Artikler

Nøkkelord:

 

Vennligst logg inn eller registrer for å legge til kommentarer.

Arkiv