Publisert den 1. november 2013

I Østernvann bader vi

Men overraskende godt høstfiske!

Helt siden Østernvann ikke lenger ble brukt som drikkevannskilde har vannet vært Bærums mest populære badevann. Når sommertemperaturen stiger, strømmer folk og fe til vannet for å bade, grille og kose seg. Som den litt asosiale fyren jeg er har jeg derfor skydd vannet som pesten. 
Jeg har i år fisket endel med de ikke så ukjente gutta i Dorge Rundt. Tidligere på høsten fisket vi Triungsvanna og det var mildt sagt dødt. Lasse Michelsen mumlet noe om at vi burde dra ned til Østernvann. Skulle vist nok være bra med vakende fisk på høsten. Jeg fnøs så kraftig jeg bare kunne, men etter mye mas hev vi oss på syklene. 
Det har siden den gang blitt endel turer til Østernvann nå i høst. Fisken har vist seg å være veldig vakvillig. Som vanlig går det i mygg og stankelben, men veps og annet morro har også gitt fangst.  
Litt om vannet. Den vanligste adkomsten er å parkere ved Fossum klubbhus. Du trasker i rolig tempo opp til vannet på 20 min. Der du kommer opp er det ikke bra å fiske, så gå enten over på den andre side forbi demningen eller bortover langs vannet. Desverre er det litt kronglete med mye opp og ned, men litt mosjon skader ingen. OFA har satt endel fisk i vannet opp gjennom årene. I høst har snittet på fanget fisk ligget mellom 4-7 hg. Litt lav kondisjon men fin stekefisk hvis du er av typen som liker en god ørretmiddag. Østernvann er ikke akkurat det man vil kalle et typisk fluevann. Det er ganske bratt mange steder. Ikke lett å vade langt ut og mye trær langs land. Mao. baksleng er litt luksus. Hvis du ikke er konge på spey kan jeg trøste med at fisken går nære land, så du finner alltids noe fisk på kastehold.
Jeg har egentlig lenge vist at Østernvann huser uberGrosse ørret uten at jeg har gjort noe med det. Her en kveld bestemte jeg meg for å prøve med stor flue i steinmørket. Jeg tror gutta som har peiling kaller det harving. Vel, resultatet ble denne hannfisken på 2950 gram. Det blir vel den gamle leksen. Stort vann huser stor fisk.

Sesongen er nå nesten slutt men Østernvann ligger lavt så du skal ikke se bort fra at jeg legger ut en fisk tatt på tørt i timene før Julen ringes inn.

Vi fiskes... 
Kommentarer (0)Antall visninger (9681)

0 kommentarer på artikkelen "I Østernvann bader vi"

0
0

sesam

01.11.2013 12:45

Flott rapport, og nydelig stor ørrett!


0
0

gardrs

21.11.2013 15:58

Grattis med flott fisk Mr.

#Tilslaget

Vennligst logg inn eller registrer for å legge til kommentarer.