Publisert den 31. juli 2013

Sommerfiske

Sommerferien i marka?

Skal man være helt ærlig er jo ikke fiske på sommeren i marka like bra som på vår- og høstsesongen. Vanntempraturen går fort opp i de mindre vannene og øvre lag av alle vann. Man har jo heller ingen klekkinger og støtte seg til, men ørreten må jo spise på sommeren også!

Denne perioden drar jeg ofte til vann jeg vanligvis ikke besøker grunnet mye tur/sykkel trafikk og fiskere. Marka er herlig tom for både det ene og andre på sommeren, så er du glad i å være alene er det bare å komme seg ut.

Det er helt klart at tidlig morgen fiske eller kveld/natt gir størst mulighet for fisk i håven på sommeren. Dersom du orker å stå opp med solen, skal du ikke se bort fra at du finner en fin ryddefisk eller to som plukker opp nattens frukter. Vårfluer, stankelben, nattsvermere og maur er gode imitasjoner til dette fiske. På natten kan en stripende caddis eller superpuppa gi gode resultater. Det er heller ikke umulig at du finner myggspisende fisk i nattens mulm og mørke. 

For de av oss som ikke orker å stå opp tidlig eller er glad i mørket er det fortsatt mulig å fange fisk hvis man er litt tålmodig. Ørreten vaker nok ikke så mye på dagtid, men med litt kløkt kan den fortsatt fanges. Let etter steder du tror det er fisk. Som nevnt i tidligere artikler, let etter kanter. Se etter steder som har mulighet for skjul og lett tilgjengelig føde. Maur i forskjellige str. og former har vært en god fangstgaranti for meg. Du trenger nødvendigvis ikke vente til det vaker. Legg ut flua steder du tror fisken oppholder seg og vent. Lenge...

God sommer.

Vi fiskes.
Kommentarer (0)Antall visninger (7610)

Vennligst logg inn eller registrer for å legge til kommentarer.