Publisert den 8. mai 2013

Fjærmygg fiske

Må det være så vanskelig?

Rett etter isgang starter fjærmygg fiske i marka. Små fluer, fisk som ikke helt er på hugget etter en lang mørk vinter. Kanskje det mest værutsatte fiske vi kommer borti i løpet av sesongen, men må det være så vanskelig?

Det er et par ting som er helt avgjørende for at du skal lykkes under myggfiske:

-Vindforhold. Som regel skal det bare et lite drag til før fisken slutter å vake. Jeg sjekker derfor værmeldingen nøye før jeg drar på tur. I perioder med vindrag kan du jo koke litt kaffe eller sitte å tenke på at det er deilig å være ute i det fri. Dersom du vet at en fisk oppholder seg i et område kan det jo lønne seg å legge ut flua når det blåser, for så å vente på at vinden legger seg.

-Hvilket stadium er det fisken spiser. Ørreten er veldig ofte selektiv når den spiser mygg. Det er derfor viktig å finne ut hvilket stadium den har valgt seg for dagen. Prøv å se nøye på vakformen. Er det undervandsvak (puppe) eller tørt vak (klekker eller ferdig utviklet mygg)

-Under mygging kan fisken være ganske sky. Hold lav profil. Kast gjerne fra et stykke inn på land og sett på et par fot ekstra fortom, så øker sjangsene til fast fisk.

Kanskje det viktigste av alt, vær tålmodig. La flua ligge lenge.

Her er en veldig bra artikkel fra bindeguru Rune Andre Stokkebekk. Les her...
Kommentarer (0)Antall visninger (14279)

Vennligst logg inn eller registrer for å legge til kommentarer.